6m Cube - Temporary Structure

Hoe werken Evolution Dome opblaasbare structuren?

Opblaasbare structuren worden beschouwd als de meest veelzijdige evenement locatie op de wereld. Een opblaasbare structuur kan voor elk soort evenement gebruikt worden en bijna overal opgezet worden, denk aan feestjes, muziek evenementen, product lanceringen, presentaties en beurzen.

‌Opblaasbare structuren zijn traditioneel licht van gewicht en kunnen daardoor vatbaar voor wind en slecht weer zijn. Daarom hebben wij van Evolution Dome verbeterde sterke brand veilige opblaasbare structuren ontworpen. Wat betekend dat Evolution Dome structuren bestand zijn tegen windstoten tot windkracht 9 waardoor de structuur elke seizoen van het jaar ingezet kan worden voor uw evenement.

‌Maar hoe werkt een opblaasbare structuur? Lucht is overduidelijk een groot onderdeel hiervan, maar is dat genoeg voor een opblaasbare structuur om met hevige weeromstandigheden om te gaan?

Structures-300x200

De structuren van Evolution Dome hebben de laatste ontwikkelde techniek gecombineerd met duurzame, economisch verantwoorde materialen zoals Rip Stop Nylon en PVC om zo een product te produceren dat zowel sterk als veilig is.

‍Zo maken de Evolution Domes gebruik van Sealed Airbeams technologie wat geïntegreerd is in de structuur. Deze technologie, verwerkt in het design van de opblaasbare structuren, bestaat uit een afgesloten circuit dat eenmalig wordt opgeblazen. Deze technologie geeft onze opblaasbare structuren een stevigheid om windstoten tot winkracht 9 te doorstaan. Tevens zorgt het ervoor dat de opblaasbare structuren niet zullen inzakken in het geval van een stroomstoring. (Dit maakt ons de enige leverancier met EN, BS en DIN gecertificeerde tijdelijke opblaasbare structuren)

‍‍Waar de meeste opgeblazen structuren gebruik maken van een enkele wand, maakt Evolution Dome gebruik van een dubbele wand rondom de gehele structuur die samen een holte vormen. Wanneer de holte van deze dubbele wand gevuld wordt met lucht vormt het een ongelofelijke sterke muur waardoor je bijna alle vormen en maten kan produceren.

‌De Sealed airbeam technologie maakt het mogelijk dat de structuren snel worden opgeblazen en zorgen voor een stevig en betrouwbaar frame. De rest van de structuur wordt omhoog gehouden door ventilatoren die constant lucht blazen tussen de dubbele wand wat betekend dat de structuur enkel een stroombron nodig heeft.

Een groot voordeel van Evolution Dome structuren is dat wij door de dubbele wand die aangesloten is op de ventilatoren, geen gebruik maken van een airlock maar dat de lucht continue tussen de holte van de wand stroomt, waardoor je minder druk nodig hebt en daardoor ook minder stroom verbruikt.

‌Doordat onze structuren volledig lucht ondersteunend zijn, is het niet nodig om blaken of palen in de ruimte te plaatsen, hierdoor kunt u als klant de gehele ruimte optimaal gebruiken.

‌Al onze structuren zijn vrijstaand maar worden afhankelijk van de ondergrond en locatie verankerd met grond ankers of ballast. Indien er ballast wordt gebruikt plaatsen wij dit op de bodem in de holte van de dubbele wand. Indien de structuur binnen wordt opgezet is er geen grondverankering of ballast nodig.

‍Ook hebben onze structuren een modulaire ontwerp wat in houdt dat de ingangen van al onze opblaasbare structuren aan elkaar kunnen worden gekoppeld op een 100% waterdichte manier. De inwendige schotten helpen om elegante rondingen en vormen te creëren.

‌Naast het design beheersen we ook het complete productieproces, waardoor we een betrouwbaar product afleveren wat in alle omstandigheden met vol vertrouwen kan worden ingezet. Al onze structuren worden geleverd met een volledig technisch rapport en zijn beschikbaar in verschillende maten van 6m tot 48m diameter.

‌Al deze kenmerken samen zorgen ervoor dat Evolution Dome de marktleider is in het leveren van hoogwaardige en robuuste, flexibele opblaasbare structuren met een snelle op- en afbouw tijd.

Wenst u meer informatie, aarzel dan niet om met ons team contact op te nemen viainfo@evolutiondome.be of via +32(0)9/298.01.81!

 

 

More...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *